Pigment vermindering

ouderdomsvlekken_verwijderen_voorbeeld_01Ook ouderdomsvlekken of sproeten kunnen grotendeels worden verwijdert dmv een laserbehandeling. Gemiddeld zijn er tussen de 8-16 behandelingen nodig voor een goed resultaat. Uiteraard kan ook dit per huid verschillen.

Het is belangrijk om vooraf met uw (huis)arts te bespreken of dit idd ouderdomsvlekjes zijn en of deze weg of gedeeltelijk weg-gelasert kunnen worden. Tijdens deze behandeling worden vlekken op minder opvallende plaatsen met de laser behandeld om te kijken of de behandeling succesvol zal zijn.
Wel moet men rekening houden met littekenweefsel.

Tijdens de behandeling wordt het pigment in de huidcellen met laserlicht kapotgeschoten, terwijl de omliggende cellen grotendeels onbeschadigd blijven. Dit voelt alsof er speldenprikjes in de huid worden gegeven.  U moet wel rekening houden dat tijdens het laseren de huid kan zwellen en rood kleuren ook kan het bloeden.
Men kan na de behandeling direct naar huis. De vlek zal in de dagen na de behandeling eerst donkerder en daarna lichter worden. Deze behandeling vergt wel meerdere behandelingen d.m.v. laser. Laser is in veel gevallen effectief, maar ook hier geldt, er is geen garantie op volledige verwijdering. 

Voor een prijsindicatie, zie onze prijslijst. 

Geef een reactie

*